6 ting du kan gøre, der sikrer dig flot hud uden akne

Oplever du at din hud er uren i form af tilstoppede porer, tagknopper, rødmen og irritation, bumser eller akne? Der er ikke noget mere irriterende end at have uren hud – især hvis det er i ansigtet hvor det er synligt for alle.

Her får du X ting du kan gøre, der sikrer dig flot hud uden akne:

 

Hormonel balance

Når hormonerne raser rundt i kroppen, så som hos teenagere, så er der en god chance for at de små irriterende røde knopper dukker op. De opstår nemlig på grund af en ubalance i hormonerne. Du kan ikke gøre så meget selv for at holde dine hormoner i balance ud over at undgå præparater med hormoner og hormonforstyrrende stoffer i.

 

Mild hudpleje

Mange hudplejeprodukter er gode til behandling af netop akne og bumser, men de kan desværre også have den modsatte effekt, hvis de er meget skrappe eller indeholder en masse dårlige kemikalier. Brug derfor milde hudplejeprodukter.

 

Spis og drik sundt

Sørg for at spise sundt og varieret og helst økologisk, så du ikke indtager en masse sprøjtemidler. Dette gælder især for frugt og grønt. Her kan du også hjælpe kroppen på vej ved at undgå junkfood og andet fed mad, samt kun indtage slik og chokolade i begrænsede mængder, da det også er med til at give uren hud. Drik de anbefalede mængder vand, som giver din hud fugt indefra.

 

God hudplejerutine

Med en konsekvent daglig hudplejerutine, kan du give din hud de bedste forudsætninger for ikke at få bumser og akne. Rengør din hud for snavs med et mildt renseprodukt. Brug en mild eksfoliering for at fjerne døde hudceller. Plej din hud efterfølgende med en beskyttende og beroligende ansigtscreme. En kosmetolog fra en hudplejeklinik kan rådgive dig omkring de bedste produkter til lige netop din hudtype.

 

Undgå hårlak

Sprayer du ofte håret, så frisuren sidder som den skal? En hinde af hårlak hen over panden kan være med til at give dig tilstoppede porer og udvikle bumser. Sørg derfor for at rense din pande efter at du har sprayet med hårlak eller undgå helt at det rammer panden.

 

Undgå stress

Stress kan desværre også have en negativ indvirkning på huden og give hudproblemer. Derfor er det også godt at undgå længere perioder med stress.

 

Her får du en kort opsummering:

  • Brug milde hudplejeprodukter og undgå cremer m.m. med hormonforstyrrende stoffer i, parfume og farvestoffer i.
  • Spis sundt, økologisk og undgå junkfood og andet fed mad
  • Drik rigelige med vand. Vand er noget af det bedste, du kan gøre for din hud indefra, så sørg for at drikke de anbefalede mængder.
  • Sørg for en god hudplejerutine
  • Undgå hårlak
  • Sørg for at undgå stress, som også kan give hudproblemer