close
Artikler

Top 5 must have køkkenredskaber for amatørkokken

Har du en lille amatørkok i maven, der gerne vil lave imponerende retter, så er der nogle fede køkkenredskaber du bare må eje. Det kan være svært at finde ud af, hvad du skal investere i, så er her vores bud på top 5 must-haves.

 

  • Gode knive

Det er alfa og omega at have nogle gode, skarpe knive i dit køkken. Invester i en god kokkekniv, en skrællekniv, en universalkniv og en brødkniv som det mindste. Som regel er de billige skrælleknive rigtig fine, mens det godt kan betale sig at give lidt mere for en god kniv. Det er super vigtigt at dine knive ikke er sløve og derfor er et strygestål også en rigtig god ting at have, så du altid kan holde dine knive skarpe.

 

 

  • Skærebræt

Nogle gode skærebrætter er også uundværlige. De findes i et hav af materialer, men vælg gerne træ, hvis du bekymrer dig om dine knive, for træskærebrætter sløver ikke dine knive nær så meget som dem af plastik. Desuden undgår du også at der kommer små plastikpartikler i maden og ud i kloarken og grundvandet. Husk at have forskellige skærebrætter til forskellige fødevaregrupper. Ét til råt kød, et til stegt kød, et til grøntsager, et til frugt (så frugten ikke tager smag af stærke grøntsager, så som løg, porrer, hvidløg, ingefær og chili). Går du meget op i at bage er det også meget rart at have et skærebræt dedikeret til bageingredienser så som chokolade og vaniljestænger.

 

  • Mandolinjern

Med et mandolinjern kan du snitte og skære alverdens grøntsager og lave små kulinariske kunstværker. Alt lige fra julienne-strimler, bølger, og lige skær. Et traditionelt rivejern er også altid fantastisk til at rive grøntsager, muskatnød, ost og meget mere. Hvad enten du skal lave en god tzatziki, gulerodssalat, rive parmesan til din pasta eller kartofler til dine røsti, så har du brug for et godt riveværktøj.

 

  • Køkkenpincet

En køkkenpincet er den lidt blærede køkkenting for amatørkokken. Den er super god til at vende fine og tynde ting på panden, så som fisk, kylling, grøntsager, små pandekager osv. Det giver lidt mere kontrol end en almindelig køkkenspatel og er en luksusting for amatørkokken. Den kan også bruges til at anrette med og som ta-tøj på fadet. Det vil helt sikkert imponere gæsterne.

 

  • Piskeris, grydeske og palet

Piskeris, grydeske og en palet er ligeledes nødvendige køkkenredskaber i dit køkken Med et piskeris kan du piske en god sauce, piske pandekagedej sammen osv.

Leave a Response